У "Дії" з'явилась нова послуга для призовників та резервістів

Наразі ця система доступна лише для власників ID-карток
Головне
У "Дії" з'явилась нова послуга для призовників та резервістів
Застосунок Дія Фото: mil.gov.ua
29 Жовтня 2021, 16:06
читать на русском

Відтепер у застосунку "Дія" можна змінити реєстрацію місця проживання для військовозобов’язаних, резервістів і призовників.

Про це повідомили на сайті Міністерства оборони України.

Наразі новий цифровий онлайн-сервіс доступний у тестовому режимі та лише для власників ID-карток. Зі звичайним паспортом "книжечкою" доведеться йти до військкомату, а потім в інші державні структури.

Це нововведення насамперед стосується тих людей, які внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів і в кого є наявні та правильно оформлені всі необхідні документи. Наразі ця система доступна лише для власників ID-карток, - йдеться у повідомленні.

Раніше процедура зміни місця реєстрації займала від трьох днів до двох тижнів. Людям треба було відвідувати територіальні військкомати, щоб знятися з військового обліку в одному місті та стати в іншому.

Як це працює у "Дії" для молоді призовного віку, військовозобов’язаних чи резервістів:

  1. Зайти на портал "Дія".
  2. Заповнити електронну заяву та внести свої особисті дані.
  3. В потрібній опції обирати — призовник, резервіст чи військовозобов’язаний.
  4. Внести особистий номер реєстрації.

Відповідно до поданої заявки "Дія" робить запит до вже сформованого Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Після перевірки інформації дані про нове місце реєстрації автоматично передаються до територіальних центрів надання адміністративних послуг. Тобто вся процедура займає мінімум часу, без черг та особистого відвідування.

Наразі послуга "Є-реєстрація" працює у тестовому режимі у кількох містах: Київ, Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь, Кривий Ріг.

При цьому місце реєстрації можна змінити, як і раніше.

Нагадаємо, що нещодавно Європейський Союз визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським. Це означає, що українці можуть іще зручніше подорожувати за кордон, показавши свій ковідний сертифікат через телефон.

Читайте більше у нашому матеріалі: Додаток "Дія": які послуги у смартфоні пропонує держава та як їх отримати

Читайте також

1