На Волині взялися ремонтувати стадіон під час війни за 73 мільйони

Населення міста Ківерці, де хочуть збудувати розкішний стадіон, – 14,9 тис. мешканців
Важливо
На Волині взялися ремонтувати стадіон під час війни за 73 мільйони
Мер Ківерців Олександр Ковальчук
22 Червня 2023, 10:41
читать на русском

Міського голову Ківерців, що на Волині, Олександра Ковальчука звинуватили у марнотратстві державних коштів в час повномасштабного вторгнення.

У коментарі виданню "Конкурент" він пояснив, чому хоче збудувати стадіон за 73 млн грн у невеликому містечку.

Населення міста Ківерці, де хочуть збудувати розкішний стадіон,  – 14,9 тис. мешканців.

"Дивіться, я той проєкт не малював, я експертизу не проходив. Це все державні (процеси – ред.). Там дуже дорого буде укриття. Укриття на 400 людей. Тому що, на жаль, у нас в спортивній школі, у великій школі, яка знаходиться прямо біля стадіону, немає укриття. І школа не навчається. Там буде укриття на 400 людей, а ви знаєте, скільки протирадіаційні укриття коштують. Потім там буде штучне поле, велике, як намальовано в ПКД (проєктно-кошторисна документація – ред.). Я його не малював", – повідомив міський голова Ківерців.

Ковальчук стверджує, що нехай і за стільки мільйонів, а стадіон робити треба, бо місту потрібно розвиватися.

"Грошей ще немає. Ми будемо громадою працювати, збирати гроші для того, щоб зробити в Ківерцях прекрасну локацію. Це не є першочергове завдання в громаді, але ніхто не забороняє розіграти тендер на найближчі три роки. І ми, якщо будемо мати кошти, і якщо поробимо всі дороги, поробимо все для містян, то будемо робити гарну "мекку спортивну",  – додав він.

Також Ковальчук наголосив, що вони збудують підвальне укриття на 400 осіб, яке буде оснащене усім необхідним.

Перед тим гуманітарний відділ міськради міста Ківерці Волинської області оголосив тендер на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок майже за 73 млн грн. Мер міста Ковальчук заявив, що під час ремонту, за його словами, все зноситимуть та будуватимуть нове футбольне поле. Крім цього, на стадіоні зведуть укриття, баскетбольний та волейбольний майданчики загальною площею 955,8 кв. м. Біля футбольного поля, як пояснив Ковальчук, планується зробити бігову доріжку та газонне покриття, встановити освітлення, нанести нову розмітку та поставити нове спортивне обладнання.

Нагадаємо, 14 червня 2023 року КП "Плесо" оголосило торги щодо підсипки піску і планування пляжної території в Києві. На 7 пляжів у Києві планують підвезти 11 тисяч 810 тонн піску. Його планують доставити баржами та вантажними авто. Пікантність цієї закупівлі в тому, що пляжний сезон у Києві цьогоріч не відкривають.

Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Раніше тут закупили в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень.

А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Читайте також

1