На Житомирщині ініціювали міжнародний онлайн-флешмоб Global Lesya Ukrainka 2021.

Цьогоріч у лютому відзначать 150-річчя від дня народження Лесі Українки
На Житомирщині ініціювали міжнародний онлайн-флешмоб Global Lesya Ukrainka 2021.
Леся Українка (Фото: Вікіпедія)
17 Січня 2021, 08:00
читать на русском

У Житомирській області ініціювали міжнародний онлайн-флешмоб Global Lesya Ukrainka 2021 на честь 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Про це у Фейсбуці повідомив Новоград-Волинський літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

Друзі, долучайтеся до міжнародного онлайн-флешмобу #GlobalLesyaUkrainka2021, присвяченого 150-річному ювілею видатної поетеси Лесі Українки. Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великої українки, показавши пам’ятні місця її перебування у різних куточках світу, - йдеться у повідомленні.

Для участі у флешмобі треба зробити фото, селфі або записати відео, читаючи твір письменниці українською чи іноземною мовою, на тлі пам’ятника, барельєфу, муралу, меморіальної дошки Лесі Українки, на площі, вулиці, біля установ і підприємств, названих на її честь.

Читайте також

Фото, селфі або відео треба опублікувати на своїй сторінці у Фейсбуці, позначивши хештег #GlobalLesyaUkrainka2021, країну і місто, де воно було зроблено.

Зазначається, що флешмоб триватиме упродовж 2021 року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав молодь взяти участь у масштабному всеукраїнському флешмобі Ukraine NOW та розповісти про любов до України. У флешмобі Ukraine NOW можуть взяти участь усі охочі громадяни України віком до 30 років включно.