НАБУ та САП завершили розслідування так званої "справи Татарова"

Заступника Єрмака Олега Татарова підозрювали у причетності до відмивання 18 млн на будівництві квартир для військових
Головне
НАБУ та САП завершили розслідування так званої "справи Татарова"
Олег Татаров (фото: УНІАН)
27 Грудня 2022, 18:35
читать на русском

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України завершили слідство у справі розтрати 18 мільйонів гривень під час будівництва квартир для військовослужбовців.

Про це повідомляє пресслужба САП.

У вчиненні службового підроблення та розтраті коштів підозрюють колишню директорку департаменту капітального будівництва Міноборони, яка наразі є депутатом однієї з обласних рад, та її спільника директора фірми – забудовника.

Зазначається, що навесні 2015 року забудовник на замовлення Міноборони мав добудувати та передати військовослужбовцям і їхнім родинам 96 квартир у багатоповерховому житловому будинку в Києво-Святошинському районі Київської області.

Попри те, що квартири недобудували, ексчиновниця вступила з забудовником у злочинну змову та прийняла об’єкти нерухомості під виглядом готових для проживання в них.

"Завдяки цьому забудовник незаконно одержав 18 млн грн за житло, що досі є непридатним для проживання", – наголошують в САП.

Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, заступника голови ОП Олег Татаров, який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

У січні Шевченківський райсуд суд Києва зобов'язав прокурорів Офісу генпрокурора закрити кримінальне провадження щодо нього.

Читайте також

1