НАБУ вручило повістку голові ОАСК Вовку, але він її викинув

Його підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади
НАБУ вручило повістку голові ОАСК Вовку, але він її викинув
суддя Павло Вовк (фото: Facebook)
24 Грудня 2020, 15:39
читать на русском

Детективи Національного антикорупційного бюро України вручили повістку голові Окружного адміністративного суду м. Києва Павлу Вовку про виклик до Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові ОАСК повістку про виклик до суду. Вовка (досьє Павла Вовка) чекають 5 січня 2021 року на наступному засіданні, де у нього буде можливість захистити свої права та інтереси у змагальному процесі.

Зазначається, що повістку вручили під час святкування, організованого екснардепом України, президентом одного із юридичних ВНЗ України. Вовк на святкуванні перебував як запрошений гість.

Окрім нього, там були присутні голова та судді Конституційного Суду України, які також мають процесуальний статус свідків у кримінальному провадженні щодо захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП), створення штучних перешкод у їхній роботі, а також шляхом втручання у діяльність державних діячів.

Вручення повістки за наведених обставин зумовлена тим, що голова ОАСК уже понад три місяці ігнорує свій обов’язок як підозрюваного з’явитися до слідчого судді, - повідомили у НАБУ.

У жовтні 2020 року представники НАБУ та САП скерували до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання голові ОАСК запобіжного заходу. Однак судові засідання не відбувались через відсутність підозрюваного.

Слідство також надсилало повістки за місцем його роботи, але апарат суду повідомляв лише про неможливість вручення повісток "у зв’язку із відмовою особи від їх отримання".

Читайте також

Нагадаємо, 1 жовтня суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник відсторонила від посади голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка на 2 місяці.  Його підозрюють у справі ексглави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, якому намагався незаконно залишити посаду, попри конкурс на нового керівника ДСА.

Правоохоронці просили усунути Холоднюка з посади через можливість перешкоджання слідству, незаконного впливу на свідків, спеціалістів, спотворення або знищення речей і документів.

Голова суду Києва Павло Вовк, його заступник, інші судді, голова ДСА та адвокати проходять у справі про так звані "плівки Вовка". За даними слідства, підозрювані "мали на меті захоплення державної влади через встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі".

Загалом про підозру повідомили 12 особам.

НАБУ оприлюднило записи розмов ймовірно суддів Окружного адмінсуду.

Вовк і ще кілька суддів ОАСК оголошені у розшук. Їх підозрюють у намірі захопити державну владу.

3 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

1