НАБУ закрило справу проти Авакова через незадекларовану віллу

Причиною такого рішення стала скандальна ухвала КСУ
НАБУ закрило справу проти Авакова через незадекларовану віллу
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
2 Грудня 2020, 19:51
читать на русском

Національне антикорупційне бюро закрило справу проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо брехні в декларації.

Про це повідомила громадська організація "Центр протидії корупції", яка раніше подала заяву про можливий злочин.

За словами активістів ЦПК йдеться про недекларування Аваковим у 2017 та 2018 роках вілли в італійському містечку Сан-Феліче-Чірчео, яка орієнтовно коштує 3,3 млн євро. Віллу міністр придбав через свою компанію у жовтні 2017 року.

Читайте також

Активісти зазначили також, що протягом 2015-2018 років Аваков (досьє Арсена Авакова) задекларував грошові активи родини (від 49 тис. грн до 1,9 млн доларів), однак не зазначив у доходах відсотки, які нараховуються банками.

Крім того, НАБУ також знайшло розбіжності у вказаних в декларації у 2017 році доходах дружини Авакова. Йшлося про дві кіпрські компанії, які зникли з декларації ще у 2018 році, але реально їх діяльність була припинена лише у 2019.

Читайте також

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливої брехні в електронній декларації генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової).

Перед тим Вищий антикорупційний суд закрив справу проти колишнього голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, який не задекларував 43 млн грн доходів, 5 автомобілів і нерухомість.