Нацгвардієць Марків планує позиватись до ЄСПЛ - Денісова

Це можливо зробити лише за 90 днів після публікації рішення апеляційного суду
Нацгвардієць Марків планує позиватись до ЄСПЛ - Денісова
Віталій Марків (фото: Парламент UA)
4 Листопада 2020, 20:30
читать на русском

Український нацгвардієць Віталій Марків, якого засудили за вбивство італійського журналіста Рокеллі, планує позиватися до Європейського суду з прав людини щодо трьохрічного перебування в італійській в’язниці.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі Радіо НВ.

За словами Денісової, це можна буде зробити не раніше, ніж за 90 днів після публікації рішення апеляційного суду, і в тому випадку, якщо не буде касаційної скарги.

Є всі обставини для того, щоб подавати позов до ЄСПЛ, бо є порушення статті Європейської конвенції з прав людини, - додала омбудсменка.

Читайте також

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в'язниці біля Мілану після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

Читайте більше в матеріалі "Парламент UA": Повернувся додому після 3,5 років ув'язнення: як зустрічали Віталія Марківа на батьківщині

1