Національний план вакцинації на 2022 рік схвалили в Україні

Передбачено вакцинувати до квітня понад 70% дорослого населення
Головне
Національний план вакцинації на 2022 рік схвалили в Україні
Щеплення Фото: КМДА
4 Лютого 2022, 08:06
читать на русском

В Україні до квітня 2022 року вакцинацією мають охопити неповнолітніх та не менше ніж 70% дорослого населення, зокрема 80% осіб у категорії 60+.

Про це заявлено у Національному плані вакцинації від COVID-19 на 2022 рік, який був ухвалений урядом.

У МОЗ повідомили, що 2 лютого Кабінет міністрів ухвалив Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 на 2022 рік.

Серед важливого те, що у Нацплані з’явилась норма, яка передбачає затвердження регіональних планів з вакцинації на 2022 рік, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він наголосив, що Національний план вакцинації передбачає, що загальна стратегія вакцинації проти COVID-19 буде полягати у ревакцинації бустерною дозою тих, хто вже отримав базовий курс щеплення в 2021 році, та вакцинації тих, хто не отримав жодної дози. Додатково впродовж 2022 року планується охопити щепленнями дітей та підлітків віком від 12 до 18 років.

Передбачено, що до кінця 2022 року обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити охоплення вакцинацією неповнолітніх та не менше ніж 70% дорослого населення, зокрема 80% осіб у категорії 60+. Особливо йдеться про тих, хто перебуває у групі ризику, - додав Ляшко.

Також державні адміністрації мають забезпечити належне функціонування центрів вакцинації населення, постійних і тимчасових пунктів щеплень на базі закладів охорони здоров’я, зокрема з використанням виїзних вакцинальних сесій в організованих колективах та за місцем проживання/перебування.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, в Україні наразі не планують масово вакцинувати від коронавірусу підлітків.

Читайте також наш матеріал: По тисячі вакцинованим: чи стала "єПідтримка" стимулом до щеплення

Читайте також

1