Надувну кулю Трампа передадуть британському музею

Куля набула неабиякої популярності у світі
Надувну кулю Трампа передадуть британському музею
Надувний Трамп (фото: Dave Lowe)
19 Січня 2021, 02:06
читать на русском
Велику надувну кулю 45-го президента США Дональда Трампа, яка набула масової популярності, передадуть британському музею.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що 6-метрова повітряна куля, що зображує Трампа у вигляді дитини у підгузку, з'явилася влітку 2018 року до його першого візиту до Великої Британії. Тоді тисячі людей протестували кілька днів проти приїзду глави Білого дому.

Ця куля набула неабиякої популярності у світі, коли мер Лондона Садік Кан дозволив підняти її у повітря під час візиту Трампа. Відтоді вона подорожувала до країн, куди Трамп здійснював візити, а також під час його політичних зібрань у США.

Читайте також

Нагадаємо, 13 січня палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію із закликом до віцепрезидента Майка Пенсі усунути чинного президента Дональда Трампа ще до закінчення його президентського терміну 20 січня.

За відсторонення президента від влади висловилися понад 200 конгресменів. Ще 197 членів нижньої палати висловилися проти відставки Трампа.

Конгресмени запропонували застосувати 25-ту поправку до Конституції. Відповідно до неї, чинний президент може бути усунений з посади за рішенням віцепрезидента і більшості ключових посад в адміністрації. Вони повинні в цьому випадку постановити, що Трамп не може продовжувати виконувати свої обов'язки.

А 14 січня спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підписала затверджений конгресменами обвинувальний висновок щодо імпічменту чинного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

Читайте також наш матеріал"Чому прихильники Трампа захопили Капітолій та чи вплине це на Україну" 

1