"Нафтогаз України" на тендерах закупає каву на мільйони гривень

Головне
Компанія вимагає від постачальників стовідсоткову арабіку "зі смаком сухофруктів, шоколаду та горіхів"
Головне
26 Червня, 10:44

Компанія "Нафтогаз України" оголосила тендер на придбання 1507 кг кави очікуваною вартістю 949,4 тис. грн.

Про це йдеться у публікації "Главкома" "Тендерний банкет під час війни. Без матів не обійдеться".

Замовник хоче, щоб це була стовідсоткова арабіка зі смаком сухофруктів, шоколаду та горіхів. Уся продукція фасуватиметься у кілограмові пачки. Таким чином, за пачку кави замовник готовий викласти 630 грн.

Крім цього, як з’ясував "Главком", у лютому компанія вже купила 1125 кг кави за 488 тис. грн. Йшлося про преміум арабіку, кілограм якої тоді вартував 433,8 грн.

Перед Новим роком НАК також придбав преміум-арабіку на 191,9 тис. грн. Кілограм тоді вийшов за 469 грн. На тендер подалося п’ять учасників.

У листопаді 2022-го "Нафтогазу" підвезли ще 327 кг кави по 610 грн за кілограм.

Як відомо, у листопаді минулого року ексміністр Олексій Чернишов очолив НАК "Нафтогаз України". Саме тоді й почалися масові закупівлі кави.

Нагадаємо, 14 червня 2023 року КП "Плесо" оголосило торги щодо підсипки піску і планування пляжної території в Києві. На 7 пляжів у Києві планують підвезти 11 тисяч 810 тонн піску. Його планують доставити баржами та вантажними авто. Пікантність цієї закупівлі в тому, що пляжний сезон у Києві цьогоріч не відкривають.

Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Раніше тут закупили в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень.

А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Співробітники Рівненської атомної електростанції оголосили тендер на закупівлю 812 пляшок пива майже на 20 тисяч гривень.

Читайте також