"Нафтогаз України" на тендерах закупає каву на мільйони гривень

Компанія вимагає від постачальників стовідсоткову арабіку "зі смаком сухофруктів, шоколаду та горіхів"
Головне
"Нафтогаз України" на тендерах закупає каву на мільйони гривень
кава
26 Червня 2023, 10:44
читать на русском

Компанія "Нафтогаз України" оголосила тендер на придбання 1507 кг кави очікуваною вартістю 949,4 тис. грн.

Про це йдеться у публікації "Главкома" "Тендерний банкет під час війни. Без матів не обійдеться".

Замовник хоче, щоб це була стовідсоткова арабіка зі смаком сухофруктів, шоколаду та горіхів. Уся продукція фасуватиметься у кілограмові пачки. Таким чином, за пачку кави замовник готовий викласти 630 грн.

Крім цього, як з’ясував "Главком", у лютому компанія вже купила 1125 кг кави за 488 тис. грн. Йшлося про преміум арабіку, кілограм якої тоді вартував 433,8 грн.

Перед Новим роком НАК також придбав преміум-арабіку на 191,9 тис. грн. Кілограм тоді вийшов за 469 грн. На тендер подалося п’ять учасників.

У листопаді 2022-го "Нафтогазу" підвезли ще 327 кг кави по 610 грн за кілограм.

Як відомо, у листопаді минулого року ексміністр Олексій Чернишов очолив НАК "Нафтогаз України". Саме тоді й почалися масові закупівлі кави.

Нагадаємо, 14 червня 2023 року КП "Плесо" оголосило торги щодо підсипки піску і планування пляжної території в Києві. На 7 пляжів у Києві планують підвезти 11 тисяч 810 тонн піску. Його планують доставити баржами та вантажними авто. Пікантність цієї закупівлі в тому, що пляжний сезон у Києві цьогоріч не відкривають.

Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Раніше тут закупили в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень.

А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Співробітники Рівненської атомної електростанції оголосили тендер на закупівлю 812 пляшок пива майже на 20 тисяч гривень.

Читайте також