Нагадує фенікса: Зеленський висловився про креативну економіку

У 2020 році в Україні запустили низку різних ініціатив на підтримку українських креативних індустрій
Нагадує фенікса: Зеленський висловився про креативну економіку
Володимир Зеленський (фото: пресслужба ОПУ)
19 Листопада 2020, 11:26
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що креативна економіка має стати пріоритетом стратегічного розвитку України.

Про це він повідомив у відеозверненні на міжнародному форумі "Креативна Україна".

Зеленський переконаний, що у зв'язку з пандемією COVID-19 креативна економіка у світі ніколи не була така потрібна, як зараз.

Пандемія вимагає системного підходу з урахуванням можливих ризиків, критичного ставлення до розбурханого інформаційного простору, гнучкості та творчості, щоб знаходити нестандартні рішення, які здатні врятувати світ. Тому креативна економіка ніколи ще не була так на часі, як зараз, - сказав глава держави.

За його словами, креативність - це не про розваги. Фундаменти креативної економіки - це розуміння використання ресурсів, уміння капіталізувати талант, інтелект, майстерність і продавати всій планеті актуальні рішення як у культурі, так і в медицині, а ще це можливості для самореалізації.

Читайте також

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) розповів, що цього року в Україні запустили низку різних ініціатив з метою підтримати українські креативні індустрії, розвитку туристичної інфраструктури, відновлення культурних пам'яток у межах "Великої реставрації", створення ефективних хабів у регіонах України. Він зазначив, що вироби карпатських майстринь стали основою київських фешн-колекцій, а харківський художник розвив концепцію виставки мурального живопису з книги івано-франківського письменника.

Креативні індустрії - це про зв'язки, вони поєднують у собі різні сектори, різні матеріали, різні формати, напрями, культурне та економічне, традиційне і сучасне, кустарне та інноваційне, минуле та майбутнє, - наголосив президент.

На його думку, креативна економіка має стати пріоритетом стратегічного розвитку України, оскільки для цього в країні є талановиті люди, унікальний культурний ресурс, а також спадщина.

Зараз креативні індустрії нагадують фенікса, що постає з попелу, постає оновленим, молодим, сильним, адаптованим до нового життя, до нової реальності. А держава зробить усе, аби ця реальність для креативних індустрій була комфортною, а умови максимально сприятливими, - запевнив Зеленський.

Президент додав, що креативна економіка посилює провідні економіки світу, що створюють високу додану вартість і робочі місця, розвиває міста, генерує оригінальні змісти та сенси.

Читайте також

Нагадаємо, що для України також стратегічно важливою є співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ).