Нагірний Карабах та Вірменія готові до дзеркальних поступок - Пашинян

Конфлікт необхідно розв'язати на основі взаємних поступок
Нагірний Карабах та Вірменія готові до дзеркальних поступок - Пашинян
Нікол Пашинян (фото: Omer Messinger)
7 Жовтня 2020, 09:08
читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна готова піти на поступки в конфлікті навколо Нагірного Карабаху, але лише за умови аналогічних кроків з боку Азербайджану.

Про це повідомляє DW.

Конфлікт необхідно розв'язати на основі взаємних поступок. Нагірний Карабах готовий, Вірменія готова до дзеркальних поступок, на які готовий піти Азербайджан, - заявив Пашинян.

Як зазначається, він також звинуватив у ескалації конфлікту Туреччину та висловив упевненість, що Росія у разі потреби та загрози безпеці Вірменії захистить його країну.

Тим часом глава відомства Закір Гасанов 6 жовтня доручив продовжити наступ на лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту.

Читайте також

Нагадаємо, раніше Нікол Пашинян також повідомляв, що Вірменія і Карабах готові до мирного врегулювання, проте не будуть вирішувати питання на шкоду своїм національним інтересам і власній безпеці.

А згодом зазначив, що невизнана Нагірно-Карабаська республіка воює проти міжнародного тероризму, цілі якого не розділені геополітичними кордонами. Цей тероризм певною мірою загрожує США, Ірану, РФ і Франції.

Своєю чергою, лідери Європейського Союзу закликали Вірменію та Азербайджан припинити вогонь в Нагірному Карабаху та повернутися до політичних переговорів.

1