Найближчим часом відбудеться нормандська зустріч на рівні міністрів

Сторони погодилися з необхідністю продовжувати працювати
Найближчим часом відбудеться нормандська зустріч на рівні міністрів
Макрон Емманюель (фото: Thierry Chesnot/ Global Look)
12 Жовтня 2021, 13:39
читать на русском

Найближчим часом відбудеться нормандська зустріч на рівні міністрів закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини. Відповідна домовленість була досягнута на вчорашніх переговорах лідерів нормандського формату.

Про це йдеться на сайті Єлисейського палацу.

У понеділок, 11 жовтня, Макрон разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель провели перемовини з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Це дозволило підсумувати реалізації заходів, схвалених на паризькому саміті в нормандському форматі в грудні 2019 року.

Сторони погодилися з необхідністю працювати над повним виконанням його висновків і домовилися про майбутню організації з цією метою в найближчі тижні міністерської зустрічі між Францією, Німеччиною, Росією і Україною, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна хоче обговорити в рамках нормандського формату кілька тем, серед яких російський газопровід "Північний потік-2", військова агресія на Сході України та газова криза у Європі.

Читайте також

1