Наливайченко розповів, чому пішов з команди Порошенка

Колишній голова СБУ стверджує, що не має образ на лідера "Євросолідарності"
Ексклюзив
Наливайченко розповів, чому пішов з команди Порошенка
Валентин Наливайченко (фото: Парламент.UA)
16 Липня 2021, 16:01
читать на русском

Нардеп Валентин Наливайченко розповів, чому не залишився працювати у команді п`ятого президента Петра Порошенка.

Про свої стосунки з нинішнім колегою у парламенті Наливайченко розповів в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

У мене був конфлікт з топкорупцією часів Порошенка. Зрозумійте мене правильно, я прийшов у той час, коли на серці були серйозні рани: і російська агресія, і окупація, і на передовій скільки на той час поховали офіцерів СБУ, яких я набрав. А в цей час за нашими спинами на найвищому рівні - офшори, корупція і так далі. Я виступив проти цього і оприлюднив перші документи. А Порошенко відкликав всі матеріали за вказівкою Генпрокурора - після цього в мене сумніви закінчилися. Треба було йти з посади, - пригадав Наливайченко.

Нардеп також пригадав деталі "прощальної" розмови з президентом Порошенком.

Розмова була така: я надав матеріали про топкорупцію у нафто-бензиновому бізнесі і чітко казав: пане президенте, ось - все, що задокументовано, прошу, щоб цю справу не зупинили. Ми готові. Дайте за вашим підписом матеріали на генерального прокурора, щоб ми могли заарештувати і показати результат людям. Коли наступного дня Порошенко зробив протилежне, то які можуть бути розмови? Я пішов з посади.

Була ще друга розмова: він запитав, чи правда, що я йду? Я підтвердив: так, я йду з посади, вносьте подання до Верховної Ради, я не буду далі перебувати на посаді голови СБУ. Він так і зробив - вніс подання до парламенту, - констатував Наливайченко.

Нардеп пригадує, що тоді парламент вимагав звіту голови СБУ. Наливайченко каже, що був готовий прийти і відзвітувати, але Порошенко викликав його до себе та тримав, доки не пройшло голосування у Раді.

На запитання журналіста, чи є у Наливайченка образа або внутрішнє невдоволення щодо Порошенка після цього, нардеп відповів заперечно.

Ні, я сильна людина. Починаючи з лютого 2014, за півтора року я пережив стільки сильних потрясінь, що для мене це не було жодним потрясінням. Це було моє сумлінне рішення - далі бути в цій команді я не можу.

Нагадаємо, в цьому ж інтерв`ю Наливайченко розповів, чому СБУ не змогло запобігти вторгненню Росії до Криму та анексії півострова.

Читайте також

1