Ексголова СБУ Наливайченко розповів, чому пішов на вибори з Тимошенко

Нардеп стверджує, що це ініціатива лідерки "Батьківщини"
Ексклюзив
Ексголова СБУ Наливайченко розповів, чому пішов на вибори з Тимошенко
Валентин Наливайченко та Юлія Тимошенко (фото: пресслужба Валентина Наливайченка)
15 Липня 2021, 17:53
читать на русском

Під час передвиборної кампанії 2019 року лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко запропонувала, аби рух "Справедливість", очолюваний ексголовою СБУ Валентином Наливайченком, приєднався до її політсили.

Про це сам Наливайченко розповів у ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

Мене запросила Юлія Тимошенко. До цього рух "Справедливість" ми публічно об’єднали з "Батьківщиною". Під час виборів - це була пропозиція Юлії Володимирівни, яка ґрунтувалася на попередньому об’єднанні. Зрештою, я погодився. Я - не член партії, але член фракції у парламенті, - сказав Наливайченко.

На питання, чому нардеп обрав саме Тимошенко і чи були у нього інші пропозиції, Наливайченко (досьє Валентина Наливайченка) відповів, що інші пропозиції він би не розглядав.

Була пропозиція від неї, від інших - я б і не розглядав. Тут взаємопов'язана ситуація. Я з великою повагою ставлюся до Юлії Володимирівни. І на все життя запам’ятав, що як прем'єр-міністр Тимошенко вміла тримати позицію. Тоді я був єдиний силовик, який вийшов і сказав, що "РосУкрЕнерго" - до побачення! І тоді удвох з прем’єркою Тимошенко ми це зробили, попри всі розмови. Ось на яких прикладах об’єднуються в команду, - підсумував колишній керівник СБУ.

Нагадаємо, 55-річний Валентин Наливайченко -  колишній заступник міністра закордонних справ України (2004—2005), Надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі (2005—2006), Голова СБУ (в. о. 22 грудня 2006 — 6 березня 2009; 6 березня 2009 — 11 березня 2010; 24 лютого 2014 — 18 червня 2015). Народний депутат України VII та IX скликань. Секретар Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Має 1-й ранг державного службовця та дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника першого класу. Учасник Революції гідності (2013—2014), засновник громадського об'єднання "Антикорупційний рух" (вересень 2015 року), лідер партії Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість" (з травня 2016 року по 5 червня 2019 року).