Нардеп Гетманцев орендує квартиру у Франції для дружини і сина: власницею цієї квартири є мати нардепа

Глава фінансового комітету Ради вигадав нехитру схему, аби приховати свої активи
Нардеп Гетманцев орендує квартиру у Франції для дружини і сина: власницею цієї квартири є мати нардепа
Данило Гетманцев / Facebook
7 Лютого 2024, 11:42
читать на русском

Данило Гетманцев, нардеп, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики подав декларацію про доходи, у якій виявили схему щодо оренди житла. Виявляється, його дружина і сини живуть у Франції. А він орендує для них велику квартиру у фірми, що належить його рідній матері.

У декларації Гетманцев задекларував як тимчасове місце проживання дружини та синів квартиру у Франції. Житло площею 146 квадратних метрів належить компанії Les Hauts D'Esmeralda, яка зареєстрована у департаменті Верхня Савойя. Компанія зареєстрована у липні 2012 року та займається нерухомістю. Бенефіціаром вказана Олена Гетманцева - матір нардепа.

Крім того, у декларації Гетманцев вказав доволі скромний набір предметів розкоші та коштів. Якщо вірити документу, то людина він не бідна, але мільйонами доларів тут не пахне. Відтак нардеп є значно біднішим на відміну від своєї мами Олени, яка займається нерухомістю у Європі - принаймні за офіційними даними. Ось що є у декларації Гетманцева:

  • Два годинники: Rolex, виготовлений з кольорового металу, і Franck Muller, корпус якого виготовлений з кольорового металу.
  • Колекція із 15 картин XX – XXI століття (вартість не вказана).
  • Автомобіль TOYOTA AVALON 2008 року випуску, записаний на дружину, яким Гетманцев має право користуватись.

На рахунках у банках  511 228 грн, у дружини – 5 628 євро.

Готівкою він зберігає 20 000 євро та 35 300 доларів, у дружини – 10 000 доларів.

Нагадаємо, депутат забороненої партії ОПЗЖ Олександр Пузанов у своїй декларації показав, що з початку повномасштабного вторгнення відправив свою родину за кордон. Його дружина Олена Пузанова та доньки Олександра та Анастасія отримали тимчасовий захист в Іспанії.

В Іспанію переїхала і родина колишнього актора шоу "Квартал 95", а нині депутата від “Слуги народу” Юрія “Юзіка” Корявченкова. У декларації депутат зазначив, що з 1 червня 2022 року (тобто на 4-й місяць повномасштабної війни) його дружина Тетяна з двома доньками та сином отримали право користування квартирою в Іспанії.

Депутатка від “Слуги народу” Леся Забуранна ще до війни відправила свою дочку Єлизавету у Велику Британію. Політикиня винаймає квартиру для своєї дитини з 1 січня 2022 року. Але дівчина все ж оформила там посвідку на тимчасовий захист.

Жінка ще одного “слуги народу”, Михайло Радуцького, теж поїхала за кордон. Людмила Радуцька з березня 2022 року знаходиться під тимчасовим захистом у Румунії, там вона орендує будинок.

Дружина та діти нардепа від “Батьківщини” Сергія Соболєва напередодні повномасштабного вторгнення перебралися до США, де отримали тимчасовий захист. Там дружина політика з 1 лютого 2022 року винаймає житловий будинок площею у 173 кв м для себе та дочки Меланії й сина Івана.