У "Юзіка" - в Іспанії, а в Соболєва - у США: дружини та діти багатьох нардепів оформили тимчасовий захист за кордоном

Географія тимчасового притулку родин українських нардепів досить обширна - від Румунії до Великої Британії і США
У "Юзіка" - в Іспанії, а в Соболєва - у США: дружини та діти багатьох нардепів оформили тимчасовий захист за кордоном
Верховна Рада (фото: rada.gov.ua)
6 Лютого 2024, 20:51
читать на русском

Народні обранці продовжують оприлюднювати декларації про майновий стан за 2022 рік. З`ясувалося, що сім’ї деяких нардепів виїжджали з України ще до початку війни, але тимчасовий захист все одно отримували.

Депутат забороненої партії ОПЗЖ Олександр Пузанов у своїй декларації показав, що з початку повномасштабного вторгнення відправив свою родину за кордон. Його дружина Олена Пузанова та доньки Олександра та Анастасія отримали тимчасовий захист в Іспанії.

В Іспанію переїхала і родина колишнього актора шоу "Квартал 95", а нині депутата від “Слуги народу” Юрія “Юзіка” Корявченкова. У декларації депутат зазначив, що з 1 червня 2022 року (тобто на 4-й місяць повномасштабної війни) його дружина Тетяна з двома доньками та сином отримали право користування квартирою в Іспанії.

Депутатка від “Слуги народу” Леся Забуранна ще до війни відправила свою дочку Єлизавету у Велику Британію. Політикиня винаймає квартиру для своєї дитини з 1 січня 2022 року. Але дівчина все ж оформила там посвідку на тимчасовий захист.

Жінка ще одного “слуги народу”, Михайло Радуцького, теж поїхала за кордон. Людмила Радуцька з березня 2022 року знаходиться під тимчасовим захистом у Румунії, там вона орендує будинок.

Дружина та діти нардепа від “Батьківщини” Сергія Соболєва напередодні повномасштабного вторгнення перебралися до США, де отримали тимчасовий захист. Там дружина політика з 1 лютого 2022 року винаймає житловий будинок площею у 173 кв м для себе та дочки Меланії й сина Івана.

Вже в Штатах Ніна Соболєва витратила понад мільйон гривень на автомобілі. В один день, 13 квітня 2022-го вона зареєструвала дві машини - Tesla Model 3, яка коштує 438 750 грн, та Toyota Sienna Hybrid за 731 250 грн.

Також під час війни, у жовтні 2022 року дружина Соболєва стала власницею половини будинку на 182 “квадратів” на Івано-Франківщині в селі Татарів. Земельну ділянку тут же Ніна Соболєва придбала у 2020 році.

Нагадаємо, деякі українські політики обирають сонячний Дубай. Туди перебралися родина депутата ОПЗЖ Вадима Столара та ексдепутатка Наталя Королевська. Також у Дубаї живе донька Юлії Тимошенко Євгенія, та й сама лідерка "Батьківщини" навідувалася в Емірати.

Читайте також

1