Нардеп Леонов запропонував змінити гімн Одеси

Нині гімном Одеси є "Пісня про Одесу" з оперети "Біла акація"
Нардеп Леонов запропонував змінити гімн Одеси
Нардеп Олексій Леонов
13 Травня 2023, 11:46
читать на русском

Одеський нардеп Олексій Леонов запропонував змінити гімн Одеси, створивши його український варіант, та провести задля цього творчий конкурс.

Про це депутат розповів на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що гімном Одеси є "Пісня про Одесу" з оперети "Біла акація", яка виконана російською мовою.

"Хочу зауважити, що з повагою ставлюся до цього твору мистецтва, люблю цю оперету з дитинства. Але вважаю, що у нашого міста має бути гімн українською. Я буду наполягати на проведенні творчого конкурсу з цього приводу. Тому що це важливо не лише для одеситів, а й для всієї України", – зазначив Леонов.

Також нардеп запропонував змінити туристичний символ Одеси. Він був розроблений російським дизайнером – пропагандистом Артемієм Лебедєвим, який марить захоплення Одеси російською армією. За словами депутата, виходити на міжнародний рівень із цим логотипом – "це себе не поважати". У квітні 2023 року з одеської скульптури "Якір-серце" стерли ім’я російського дизайнера та блогера Артемія Лебедєва. Раніше він закликав захопити Одесу та "повернути" місто РФ.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру російському блогеру та пропагандисту Артемію Лебедєву через незаконне відвідування України влітку 2022 року. Він незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції. Там відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб’єкта та "розганяв" його через свою півмільйонну аудиторію у соцмережах.

Читайте також

1