Нардеп Медяник написав заяву про складання мандата

За неофіційною інформацією, депутат виїжджає за кордон на тривале лікування
Важливо
Нардеп Медяник написав заяву про складання мандата
Народний депутат В’ячеслав Медяник в кулуарах Верховної Ради України, в Києві, 17 жовтня 2019 р. Фото Кузьмін Олександр / УНІАН
22 Лютого 2024, 09:37
читать на русском

На офіційному сайті Верховної Ради зазначається, що заяву Медяника розглянуть завтра 22 лютого під час засідання Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ.

В'ячеслав Медяник — народний депутат IX скликання від партії "Слуга народу", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, за даними видання "Дзеркало тижня", у Медяника серйозні проблеми зі здоров’ям. Він планує виїхати на лікування за кордон.

В’ячеслав Медяник був обраний на виборах 2019 по 27 округу Дніпра. До потрапляння в Раду активно займався будівельним бізнесом.

Є головою підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення та охоронної і детективної діяльності.

У депутата п’ятеро дітей, тому виїзд за кордон йому не заборонений, уточнює видання.

Раніше голова фракції СН Давид Арахамія розповідав, що багато народних депутатів хочуть скласти свої повноваження. Але у Раді не хочуть, щоб кількість народних обранців зменшувалася до історичного мінімуму.

За його словами, у Раді хочуть оптимізувати роботу парламентських груп. Він пояснив, що йдеться про мінімальну кількість народних депутатів для створення групи. Наразі для цього необхідно щонайменше 17 нардепів, цю кількість хочуть зменшити до 14-15 осіб.

Як розповів Арахамія, це потрібно для того, щоб парламент до наступного скликання пропрацював у такому ж структурному режимі, як було до початку повномасштабної війни в Україні.