Рада незабаром оновить антирекорд за кількістю депутатів: хто зі "слуг" покине парламент

У Верховній Раді незабаром залишиться лише 400 народних обранців
Головне
Рада незабаром оновить антирекорд за кількістю депутатів: хто зі "слуг" покине парламент
Вячеслав Медяник
21 Лютого 2024, 18:20
читать на русском

Найближчим часом Рада проголосує за позбавлення депутатських повноважень нардепа В'ячеслава Медяника з фракції "Слуга народу". Медяник був обраний у 27-му мажоритарному окрузі у Дніпрі.

За інформацією телеграм-каналу ПолітБавовна,  а даний час Медяник завершує медичне обстеження для оформлення групи інвалідності.  Також, після позбавлення депутатських повноважень, Медяник зможе покинути територію України, отримавши "бронь" і право виїзду за кордон.

За даними видання "Дзеркало тижня", у Медяника серйозні проблеми зі здоров’ям. Він планує виїхати на лікування за кордон.

В’ячеслав Медяник був обраний на виборах 2019 по 27 округу Дніпра. До потрапляння в Раду активно займався будівельним бізнесом.

Є головою підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення та охоронної і детективної діяльності.

У депутата п’ятеро дітей, тому виїзд за кордон йому не заборонений, уточнює видання.

Нагадаємо, народний депутат-мажоритарник від Чернівецької області Георгій Мазурашу вийшов із партії "Слуга народу", але залишився членом парламентської фракції "СН".

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк задовольнила заяву нардепки Мар'яни Безуглої на вихід з політсили.

Раніше голова фракції СН Давид Арахамія розповідав, що багато народних депутатів хочуть скласти свої повноваження. Але у Раді не хочуть, щоб кількість народних обранців зменшувалася до історичного мінімуму.

За його словами, у Раді хочуть оптимізувати роботу парламентських груп. Він пояснив, що йдеться про мінімальну кількість народних депутатів для створення групи. Наразі для цього необхідно щонайменше 17 нардепів, цю кількість хочуть зменшити до 14-15 осіб.

Як розповів Арахамія, це потрібно для того, щоб парламент до наступного скликання пропрацював у такому ж структурному режимі, як було до початку повномасштабної війни в Україні.

1