Колеги не підтримали жодного авторського законопроєкту: нардеп Мазурашу вийшов з партії "Слуга народу"

Георгій Мазурашу, за його словами, вступив до партії "Слуга народу" навесні 2021 року.
Колеги не підтримали жодного авторського законопроєкту: нардеп Мазурашу вийшов з партії "Слуга народу"
Георгій Мазурашу (Фото з особистого архіву нардепа)
10 Лютого 2024, 07:39
читать на русском

Народний депутат-мажоритарник від Чернівецької області Георгій Мазурашу вийшов із партії "Слуга народу", але залишився членом парламентської фракції "СН".

Про це Мазурашу повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З 24.01.2024 повернувся в статус безпартійного, яким був висунутий і обраний народним депутатом України на виборах 2019, як представник команди Володимира Зеленського "Слуга народу", - написав Мазурашу.

Свої дії він пояснив тим, що партія так і не очистилися від тих, хто її "злив" на місцевих виборах 2020 року, не вказавши, про кого йдеться.

Також, за інформацією Мазурашу, за чотири роки роботи у парламенті фракція "Слуга народу" не підтримала жодного з 70 поданих ним законопроєктів.

"Головне - за 4 роки 5 місяців і 12 днів роботи в парламенті рідна фракція жодного разу не підтримала жодну мою законодавчу ініціативу. Ну, не може ж бути так, що з понад 70 законопроєктів, які подані з ініціативи наших з Володимиром Олександровичем (Зеленським) виборців або просто однозначно підтримані ними, жодна, прям жодна-жодна не заслуговує на підтримку рідною фракцією", - написав Мазурашу.

Нагадаємо, Георгій Мазурашу був обраний народним депутатом України на виборах 2019 року від партії "Слуга народу" на виборчому окрузі №203 (колишні Глибоцький, Новоселицький, Герцаївський райони Чернівецької області).

Зауважимо, загалом за час роботи в парламенті нардеп Мазурашу став співавтором понад 500 законопроєктів. До прикладу, нещодавно він запропонував мобілізувати на війну правоохоронців з досвідом носіння вогнепальної зброї.

Крім того, нардеп хотів дозволити комунальникам та власникам будинків збирати інформацію про чоловіків від 18 до 60 років та передавати в ТЦК, а також вручати повістки таким чоловікам.

Також у березні депутат пропонував прийняти зміни, аби не лише студентам і спортсменам дозволити виїжджати за кордон, а й чоловікам "на умовах гарантованої фінансової підтримки Збройних сил України".

Нагадаємо, нардеп Мазурашу і раніше відзначався скандальними законопроєктами, зокрема про дозвіл командирам на убивство підлеглих, які відмовляються виконувати накази під час війни, про те, аби з 16 років дозволити балотуватися в мери, а ще раніше - про заборону ЛГБТ спільноти в Україні та про заборону продавати спиртне у магазинах (у мирний час до війни)

Також Мазурашу зареєстрував на сайті Верховної Ради законопроєкт, який передбачає ув'язнення українців на 5-7 років за критику влади. Посадовець заявив, що вже втомився поповнювати "чорний список" хейтерів у Faceebook і обрані народом депутати не мусять читати "тонни сміття" від коментаторів.

Читайте також

1