Нардеп розповів, яким буде держбюджет-2023 та що робитимуть з дефіцитом

Через війну державний бюджет України буде супержорстким
Важливо
Нардеп розповів, яким буде держбюджет-2023 та що робитимуть з дефіцитом
Верховна Рада України Фото: сторінка ВР у Фейсбуці
18 Серпня 2022, 13:17
читать на русском

Держбюджет України на 2023 рік через війну буде супержорстким. Усувати дефіцит уряд планує за допомогою зовнішніх позик та внутрішніх ресурсів.

Про це розповів член Комітету Верховної Ради з питань бюджету Валерій Гнатенко в ефірі телемарафону, пише ТСН.ua.

Ми бачимо наші надходження, які, на жаль, сьогодні випали з державного бюджету. І втрати 30% ВВП, які йдуть на війну. Також втрати 30% нашого економічного комплексу, який сьогодні не працює на наповнення бюджету, - повідомив Гнатенко.

Він сказав, що основні джерела надходжень до бюджету - це позики, які дають іноземні партнери, а також внутрішні позики через облігації на території України.

І ми повинні розуміти, що бюджет у минулому році приймався у спокійний час, і ті витрати, які ми планували, не планувались на війну, яка сьогодні відбирає левову частку нашого бюджету, - зазначив Гнатенко

Експерт додав, що Верховна Рада, а саме бюджетний комітет, чекає на 15 вересня, коли проєкту бюджету надійде на вивчення.

Ніхто не відміняв всі норми бюджетного кодексу. Ми плануємо розглядати бюджет у тих напрямках, які будуть першочергово забезпечувати необхідність і прийняття його в тих рамках, в яких сьогодні ми працюємо, - сказав він.

Нагадаємо, що купівельна спроможність гривні знизиться майже вдвічі за три роки.

Читайте також

1