Нардепи можуть відправити у відставку міністра оборони – "слуга народу" Безугла

У парламенті не можуть дочекатися від Міноборони законодавчих ініціатив
Нардепи можуть відправити у відставку міністра оборони – "слуга народу" Безугла
Андрій Таран (фото: Міністерство оборони України)
17 Листопада 2020, 18:38
читать на русском

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ініціюватиме зміну міністра оборони України через пасивну позицію у законотворенні.

Про це пише видання  "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила заступниця голови профільного комітету ВР, депутатка від фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла на онлайн-форумі "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса", за рік комітет не отримав від міністерства жодного законопроєкту.

Упродовж року ми не отримали де-факто жодного законопроєкту від Міністерства оборони. Були лише деякі технічні зміни, - констатувала Безугла.

Зокрема, йдеться про законопроєкти про військову поліцію і територіальну оборону.

Нардепка попросила Міноборони працювати активніше:

Завтра, зокрема, з цього питання ми будемо заслуховувати міністра оборони о 10:00 на комітеті. Це питання є одним із принципових застережень з боку комітету, яке в сукупності з іншими застереженнями, які у нас є, навіть може повести за собою ініціацію зміни міністра як такого, - заявила Безугла.

Водночас нардепка сподівається, що за результатами заслуховування міністра комітет не ініціюватиме кадрові рішення.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко (досьє Олексія Гончаренка) заявив, що у Верховній Раді збирають підписи за відставку уряду. За його словами, вже 80 народних депутатів підписали постанову щодо звільнення уряду.

1