Нардепка Геращенко подала до суду на спікера Стефанчука

Нардепка подала в суд на голову Верховної Ради Стефанчука через його "бездіяльність" у питанні закордонних відряджень
Нардепка Геращенко подала до суду на спікера Стефанчука
Ірина Геращенко (фото: УНІАН)
10 Січня 2024, 11:41
читать на русском

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко подала в суд на голову Верховної Ради Руслана Стефанчука. Вона заявляє про його "бездіяльність" у питанні закордонних відряджень.

Про це Геращенко написала в соцмережах.

За словами нардепки, спікер парламенту "зірвав" її участь в спостережній місії Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі на парламентських виборах в Польщі, а також участь в осінній Асамблеї ОБСЄ та політасамблеї ЕРР.

Водночас каже парламентарка, депутати від "Слуги народу" змогли відвідувати закордонні заходи. Також Геращенко стверджує, що Стефанчук формує делегації для участі в закордонних заходах, "керуючись власними симпатіями". Це, за її словами, "руйнує парламентаризм".

Депутатка заявила, що такі ж позови цього тижня подадуть її колеги, однак не уточнила, про кого саме йдеться.

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його у відрядження за кордон, до Польщі та США та назвав це "антиукраїнською диверсією".

За його словами, у Польщі та США у нього були заплановані десятки зустрічей. З поляками він мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні, а з американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги.

Читайте також

1