Нардепка "Слуги народу" заявила, що легалізація марихуани – це економіка і медицина

Марія Мезенцева розповіла про своє ставлення до легалізації марихуани в Україні
Ексклюзив
Нардепка "Слуги народу" заявила, що легалізація марихуани – це економіка і медицина
Марія Мезенцева (фото: ФБ)
17 Березня 2021, 21:00
читать на русском

Народна депутатка від фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева вважає за необхідне легалізувати медичний канабіс в Україні.

Про це нардепка розповіла в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

Я співавторка одного з трьох законопроєктів, зареєстрованих у Верховній Раді, але голосуватиму за всі три закони, бо вважаю, що легалізація канабісу в медичних цілях - це необхідний крок до гуманності та толерантності нашого суспільства до важкохворих людей, котрі терплять нестерпні муки у боротьбі за життя або, на жаль, доживаючи останні дні, - заявила Мезенцева (досьє Марії Мезенцевої)

Нардепка зазначила, що пацієнтів, яким канабіноїди показані до вживання, в країні близько двох мільйонів: це і люди, що борються і з хронічним болем, і з нудотою та блюванням через хімієтерапію, і з судомами при розсіяному склерозі, і з симптомами епілепсії. Крім того, медичну марихуану також використовують у боротьбі із тривожними станами та безсонням, що може значно покращити якість життя українським захисникам.

Важливо розуміти - це не пропаганда Амстердаму, а вироблення ліків на основі канабісу в Україні (економіка) і порятунок мільйонів життів (медицина), - зазначила Мезенцева.


Контекст. 30 грудня 2020 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4553 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обороту конопель в медичних цілях, науково-технічної діяльності та промисловості", який передбачає легалізацію марихуани в медичних цілях. Доступ до канабісу можуть отримати тяжкохворі люди.

Читайте також

Автором документу виступив голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький (досьє Михайла Радуцького).

Раніше у Верховній Раді створили робочу групу, яка напрацьовує законопроєкт щодо застосування медичного канабісу в Україні. Розглядається два варіанти появи медичного канабісу в Україні: імпорт вже готових препаратів, які використовуються у медичній сфері, або імпортозаміщення цих препаратів.