Нардепка від "ЄС" Зінкевич розповіла, чому пішла в партію Порошенка

Ідея стати парламентаркою у Зінкевич з'явилася після президентських виборів
Ексклюзив
Нардепка від "ЄС" Зінкевич розповіла, чому пішла в партію Порошенка
(Фото: УНІАН)
23 Червня 2021, 17:39
читать на русском

Яна Зінкевич в інтерв'ю Парламент.UA розповіла, як познайомилась з п'ятим президентом Петром Порошенком, приєдналася до "Європейської солідарності" та стала народною депутаткою.

За її словами, все почалося із заочного знайомства з лідером політсили Петром Порошенком, коли він обіймав президентський пост. Він був підписантом ордену "За заслуги", який отримала Яна. Особисто вони зустрілися, коли Порошенко відвідав травмовану тоді госпітальєрку Зінкевич у клініці в Ізраїлі.

Але ідея стати парламентаркою у Зінкевич з'явилася після президентських виборів. Вона вирішила, що піде в політику, тому що потрібно створювати якусь адекватну противагу, адже підозрювала, що будуть притягуватися шкідливі ініціативи проти ветеранів.

Для мене це дуже важливо, принаймні не втратити напрацювання попередніх років. А потім, як воно буває, коли ти якусь думку в собі тримаєш, все саме складається. За декілька тижнів Петро Олексійович запропонував мені долучитися до своєї політсили, хоча я про свою ідею більше нікому не говорила. У мене були пропозиції й від інших партій, але я обрала для себе найближчу за поглядами, найближчу по духу, - розповіла нардепка.

Зінкевич зазначила, що зараз у неї з'явилось більше поваги до Петра Олексійовича, оскільки, просто бувши у всьому цьому пеклі всередині розуміє, яку персональну відповідальність несе депутат, а що говорити про людину, яка була на чолі держави, що воює, це надзвичайно складно.

Нагадаємо, що народна обраниця від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич раніше відзначила, що сварки у "Голосі" вже кілька місяців помічають у сесійній залі парламенту.

Читайте також

1