"Наркоманять не по-дитячому":понад десять нардепів – "слуг" регулярно вживають кокаїн – ЗМІ

"Товар" нардепам передають у конвертах, так само як і "премії" до зарплати
Важливо
"Наркоманять не по-дитячому":понад десять нардепів – "слуг" регулярно вживають кокаїн – ЗМІ
Слуга народу (Фото: Фейсбук)
15 Грудня 2021, 13:13
читать на русском

Деякі народні депутати із пропрезидентської фракції "Слуга народу" регулярно вживають наркотики, а саме кокаїн. Через свою згубну звичку парламентарі вже потрапили "на олівець" до правоохоронців.

Про це йдеться у розслідуванні видання "Страна".

Журналісти видання стверджують, що їхнє джерело у правоохоронних органах, яке другий рік спостерігає і фіксує активне хобі парламентарів, на правах анонімності розповіло, що якщо попередні скликання "ламалися" на алкоголі, то "ці наркоманять, причому деякі не по-дитячому". Багато хто з цієї фракції хоча б раз, але пробували наркотики.

Тих, хто палить траву навіть не вважаємо, вони вже як святі, - розповідає джерело.

За його словами, у поле зору серед тих, хто любить балуватися "сніжком", потрапили понад 10 депутатів від президентської фракції.

Як стверджує джерело, депутати, які люблять нюхнути дуже добре приховують свої "слабкості" та навчилися антидотувати візуальні наслідки кокаїнових вечірок. Проте не навчилися шифрувати покупку і процес відпочинку.

Ланцюжок любителів нюхнути серед депутатів встановили за ключовими постачальниками кайфу для політичної еліти – люди без професій, але в ареолі світського життя – назвемо їхні бізнесмени – Юрій Чернецький та Олександр Демченко, - пише видання. - Депутати дуже обережні, тому закупівлі у посередників роблять манівцями, щоб не світитися в соцмережах. Багато хто дуже переживає за наслідки, тому нюхають на приватних вечірках у котеджних містечках закритого типу, - сказало джерело.

Найчастіше кокаїн передають замовнику великі паперові конверти, камуфлюючи покупку під передачу ділових документів.

З боку (або при прихованій зйомці) все виглядає так, ніби людина отримала на руки документи, великі паперові конверти. У разі чого, він типу не бачив, що йому передали товар в цих конвертах і зможе "звернути" усе на політичну провокацію з боку опонентів. А Демченко передає товар "з рук в руки", до нього покупці під'їжджають під будинок. Раніше в клубах передавав, але його по ходу злякали СБУшники, тому за товаром до нього приїжджають за адресою, - розповіло джерело "Страни".

Примітно, що для депутатів, які бажають отримати порцію кайфу, знижок ніхто не робить, навпаки — ціну за грам пристойно завищують за зайвий клопіт і підвищений ризик з доставленням.

Кокаїн - це наркотик для багатих, в Україні системно купувати якісний кокаїн можуть тільки багаті люди. Так, і публічність коштує грошей. На ринку грам коксу коштує від 150 до 200 доларів. Заради справедливості депутати беруть якісний товар, але їх пристойно крутять на бабки за додаткові ризики. Тим більше є з чого крутити, за два з половиною роки в парламенті багато хто розбагатів, - говорить джерело, побічно підтверджуючи численні розслідування "Страни" про те, що "Слуги народу" системно отримують зарплату в конвертах.

Як з'ясувалося, притягнути за вживання наркотиків за законом когось із представників монобільшості досить важко, попри наявність відповідних фото та відео доказів у профільних структурах.

"Працювати по "Слугах" повноцінно проблематично для поліції, адже звільнений нещодавно заступник голови МВС Олександр Гогілашвілі якраз і займався питаннями пов'язаними з боротьбою з наркотиками. А він тісно пов'язаний з "95 кварталом" (чоловік помічниці Зеленського - Марії Левченко. - Ред.) А щоб когось звинуватити потрібні залізні докази, передача "документів" таким не є, але, безумовно, фото і відео у нас є, правда, під грифом "таємно". Навряд чи при Зеленському хтось дасть хід цим записам, - вважає джерело.

Нагадаємо, нещодавно до скандалу потрапив заступник голови МВС Гогілашвілі, який матом кричав на поліцейських на блокпосту і згодом був звільнений. Однак виникло питання як взагалі потрапило на таку високу посаду, адже Гогілашвілі свого часу був фігурантом кримінальної справи з торгівлі наркотиками.

Читайте також

1