НАТО має направити війська на Захід України, - колишній генерал Альянсу

Треба політичне рішення, щоб заявити "Досить означає досить".
НАТО має направити війська на Захід України, - колишній генерал Альянсу
Колишній командувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлан
25 Квітня 2022, 19:45
читать на русском

НАТО має направити війська на Захід України для виконання гуманітарних місій та створення бази для подальшого постачання зброї.

Про це заявив колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав в інтерв'ю британському виданню The Times. 

Ми повинні усвідомити той факт, що Путін може застосувати ядерну зброю, але це не має нас паралізувати, - сказав він.

На думку Брідлава, НАТО має відправити свої війська в Україну, але поки що лише в західні області. Війська Альянсу мають прибути туди для виконання гуманітарних місій та створення бази для подальшого постачання зброї.

Крім цього, він вважає, що треба політичне рішення, щоб заявити "Досить означає досить". Але Захід не зробив цього після Бучі і не зробив цього після Маріуполя.

Також військовий вважає, що НАТО має захистити Одесу: "Нам потрібно зробити так, щоб українці перемогли в битві за Одесу".

Ми нічого не зробили для того, щоб зупинити захоплення Маріуполя. Що зробив Захід, щоб Одеса не стала наступною? Знову нічого.

За його словами, Захід повинен переконатися, щоб в Одесу потрапили протикорабельні крилаті ракети, і системи ППО С-300, і далекобійна артилерія.

Нагадаємо, що США не зважилися на санкції проти неофіційної дружини російського диктатора владіміра путіна Аліни Кабаєвої через побоювання, що це ще більше розпалить напруженість у відносинах з РФ.

Читайте також

1