Навчання СБУ: в окремих областях можливе запровадження особливого режиму

СБУ планує масштабні багатоетапні антитерористичні навчання у більшості областей України
Головне
Навчання СБУ: в окремих областях можливе запровадження особливого режиму
Навчання СБУ Фото: Служба безпеки
19 Квітня 2021, 14:50
читать на русском

Служба безпеки України проводить та планує масштабні етапні антитерористичні навчання у більшості областей. Під час тренувань посилена увага приділяється відпрацюванню дій із захисту стратегічно важливих об’єктів та кордонів держави.

Як зазначили в СБУ, метою проведення заходів є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

В ході тренувань під посиленим захистом перебувають об’єкти критичної інфраструктури, у тому числі енергетичної та транспортної системи.

У навчаннях беруть участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, Держприкордонслужби, Національної гвардії, Збройних Сил України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Читайте також

Під час навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо, - зазначається у повідомленні.

СБУ звертається до громадян України із розумінням поставитися до тимчасових незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Нагадаємо, у Донецькій області прикордонники проводять бойові навчання з відсічі та стримування російської збройної агресії.

Раніше в Азовському морі катери ФСБ РФ здійснили спробу перешкоджання законним діям катерної групи Військово-Морських сил ЗС України, які знаходяться на бойовому чергуванні.

Читайте також наш матеріалКремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться 

1