Названа офіційна причина смерті принца Філіпа

Офіційною причиною смерті герцога Единбурзького назвали старість
Названа офіційна причина смерті принца Філіпа
Прощання з принцом Філіпом (Фото: сайт Букінгемського палацу)
6 Травня 2021, 01:33
читать на русском

У Букінгемському палаці назвали офіційну причину смерті чоловіка королеви Великобританії Єлизавети II - принца Філіпа.

Як повідомляє Daily Mail, причиною смерті герцога Единбурзького назвали старість. Таке визначення у Великій Британії допускається, якщо пацієнту було понад 80 років і якщо лікар особисто спостерігав за пацієнтом  протягом тривалого періоду, констатуючи поступове зниження життєвих показників.

Глава королівського двору і лікар королеви Єлизавети II підтвердили, що у принца Філіпа не було ніяких інших ідентифікованих захворювань або травм, які сприяли смерті, включаючи захворювання серця, яке змусило його перенести хірургічну операцію всього за кілька тижнів до летального результату.

За британськими законами смерть потрібно зареєструвати протягом п'яти днів. Кончина принца Філіпа була засвідчена в Королівському окрузі Віндзор і Мейденхед особистим секретарем герцога Единбурзького бригадним генералом Арчі Міллер-Бейкуеллом через чотири дні після його відходу.

У свідоцтві про смерть згадується грецьке походження принца і його власне прізвище - Маунтбетттен. У документі також зазначено повне ім'я принца: "Його Королівська Високість принц Філіп, герцог Единбурзький, раніше відомий як принц Греції та Данії Філіп, раніше відомий як Філіп Маунтбеттен".

Нагадаємо, 99 річний принц Філіп помер вранці 9 квітня у Віндзорському палаці. У лютому-березні він лікувався в одній із лондонських лікарень.

Більше про Філіпа читайте у нашому матеріалі: Принц Філіп: яким був чоловік Єлизавети ІІ і чим він запам'ятався світу.

Читайте також

1