Названі умови прийому до вишів у 2021 році

Основний етап вступної кампанії планується провести у липні 2021 року
Головне
Названі умови прийому до вишів у 2021 році
Освіта, діти Фото: УНІАН
10 Грудня 2020, 14:53
читать на русском

Умови приймання на навчання для здобуття вищої освіти у 2021 році опублікувало Міністерство освіти та науки України.

Наступного року основний етап вступної кампанії планується провести у звичні для вступників та закладів терміни – в липні 2021 року.

Як зазначили у Міносвіти, реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів починатиметься 1 липня, а приймання заяв та документів – 14 липня.

Новими умовами також значно розширено можливості використання електронного кабінету вступника – наступного року подавати електронні заяви зможуть вступники, які планують продовжити навчання після здобуття ОКР молодшого спеціаліста (за умови наявності сертифікатів ЗНО), - повідомили в міністерстві.

Читайте також

За інформацією МОН, наступного року для більшості спеціальностей значно розширений перелік предметів ЗНО, які можуть використовуватись як третій конкурсний предмет (детальніше - тут)

Звертаємо увагу вступників, що у 2021 році буде встановлено обмеження кількості заяв, які вони зможуть подати на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт) – загалом не більш ніж 30 заяв, - зауважили в міністерстві.

Для надання більшої ваги фаховому вступному випробуванню під час вступу до магістратури запроваджено вагові коефіцієнти – тепер заклад зможе збільшити вагу бала за фахове випробування, залишивши на іспит з іноземної мови щонайменше 25%.

Читайте також

Згідно з новими правилами вступу, єдиний іспит відбудеться 30 червня, а єдине фахове вступне випробування – 2 липня. Реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів розпочнеться 1 липня. Прийом заяв та документів для таких вступників стартує 15 липня і триватиме до 23 липня.

Нагадаємо, т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет (досьє Шкарлета) незадоволений розподілом коштів серед вишів, тому "Міністество освіти і науки рішуче налаштоване навести лад у питаннях фінансування закладів вищої освіти".

Читайте також наш матеріал: Політичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета

1