Не чіпатимуть, поки служить: суд зупинив розгляд справи проти Тетяни Чорновол

Депутатку звинувачують в умисному вбивстві в результаті підпалу офісу Партії регіонів
Головне
Не чіпатимуть, поки служить: суд зупинив розгляд справи проти Тетяни Чорновол
Тетяна Чорновол Фото: https://www.facebook.com/tchornovol/photos
25 Травня 2022, 20:07
читать на русском

Дарницький районний суд Києва ухвалив рішення про зупинення розгляду справи проти Тетяни Чорновол.

Як повідомляє Прямий, на час служби народної депутатки ВР 8-го скликання у Збройних силах України справу не розглядатимуть. Однак суд поновить розгляд провадження як тільки депутатка вийде з лав ЗСУ.

Тетяна наразі захищає Україну, вона служить операторкою ПТРК "Стугна".

Сама депутатка прокоментувала рішення суду у Фейсбуці:

Сьогодні у мене було судове засідання за Майдан. Я не пішла. Я була на бойових, два дні в засідці. Судді знали, що я воюю. Чому вони призначили засідання. Татаров попросив? В результаті, суд приняв рішення відкласти справу. Тобто політичне рішення "зелені" наступне: хай Тетянка нас захищає, а посадимо потім...

Нагадаємо, Тетяні Чорновол висунуто обвинувачення в умисному вбивстві в результаті підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році. За версією слідства, 18 лютого 2014 року Чорновол влаштувала підпал будинку на вулиці Липській, у якому був офіс партії. У результаті пожежі загинув 57-річний комп’ютерник, який перебував у будівлі.

Також, у лютому 2020 року ДБР повідомило про підозру екснардепу у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста.

16 квітня 2020 року Печерський суд обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, а 24 квітня Київський апеляційний суд змінив його на нічний домашній арешт.

У вересні 2020 року Печерський суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід Чорновол з нічного домашнього арешту на особисте зобов’язання.

16 грудня 2020 року Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт щодо Чорновол.

Читайте також

1