Не відповідають дійсності: адвокат Порошенка назвав зізнання Медведчука піаром для СБУ

У політсилі "Європейська солідарність" переконані, що Медведчук читав з суфлера написаний йому текст
Головне
Не відповідають дійсності: адвокат Порошенка назвав зізнання Медведчука піаром для СБУ
Петро Порошенко Фото: eurosolidarity.org
23 Травня 2022, 13:52
читать на русском

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що свідчення Віктора Медведчука щодо схеми виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" для подальшого прокачування через нього дизельного палива не відповідають дійсності.

За його словами, рішення оприлюднити свідчення пов'язане із судовим засіданням у справі п'ятого президента. На 23 травня призначене судове засідання щодо арешту на майно Порошенка. Головань розцінює це як "тиск на суд".

На нашу думку, взагалі те, що робить СБУ, – це виключно піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ – це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою та законом немає, - сказав адвокат у коментарі "Суспільному".

Своєю чергою у політсилі "Європейська солідарність" вважають всі заяви Медведчука на адресу Петра Порошенка очевидною інформаційною диверсією в інтересах країни-агресора. Оскільки порушення внутрішньополітичної єдності сьогодні працюватиме не на українські інтереси.

Медведчук, який рятує свою шкуру від відповідальності за свою антиукраїнську діяльність, готовий "заявляти" будь-що про будь-кого. Це далеко не перші "сенсаційні" покази проти Порошенка, їх вже давали Портнов, Деркач, Онищенко, Жванія, Кузьмін та інші російські агенти. Немає жодних сумнівів, що слова про Порошенка Медведчуку написали замовники, тому й читав він їх з суфлера. "Оплатою" за ці "свідчення" було переведення в кращі умови перебування та обіцянки обміну, - зазначили у партії.

Крім цього, у ЄС висловили невдоволення тим, що СБУ в умовах війни не розслідує справи про очевидну колаборацію з ворогом деяких генералів СБУ та депутатів Верховної Ради. Водночас зізнання Медведчука назвали "яскравим політично мотивованим роликом з "псевдосвідченнями".

І тому справа не у Медведчуку та його "показах", а в тім, що окремі представники влади, як-от Баканов і Татаров, у надзвичайно складний момент на фронті вдаються до відверто шкідницьких дій – порушують принцип внутрішньополітичної єдності, - йдеться у повідомленні.

Також представники політсили наполягають, аби публічна дискусія між владою та опозицією повернулася на порядок денний лише після війни.

У "ЄС" порушують питання, як могло статися так, що державний зрадник Медведчук став для влади джерелом достовірної інформації, рівно як ведучі його каналів – учасниками патріотичного телемарафону; чому з його соратників з колишньої ОПЗЖ влада формує лояльну до себе парламентську групу замість розслідування; і чому окремі діючі депутати з провладних груп і зі "Слуги народу" прямо колаборують з ворогом?

Читайте також

1