Не заплатив майже 100 мільйонів податків: суд арештував майно нардепа М`ялика

Народного обранця підозрюють в ухиленні від сплати 97 мільйонів гривень податків
Не заплатив майже 100 мільйонів податків: суд арештував майно нардепа М`ялика
Віктор М`ялик (Фото: Слово і діло)
3 Червня 2021, 16:39
читать на русском

Київський апеляційний суд арештував нерухоме майно народного депутата України від фракції "За майбутнє" Віктора М`ялика, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму понад 97 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

3 червня суд розглянув апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Печерського райсуду від 6 квітня 2021 року. Тоді прокурорам відмовили у накладенні арешту на майно нардепа.

За результатом апеляційного розгляду... постановлено нову ухвалу, якою задоволено клопотання слідчого Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань та накладено арешт на майно підозрюваного М., визначеного ухвалою, - йдеться в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, йдеться про народного депутата з групи "За майбутнє" Віктора М'ялика. Згідно з декларацією, він також має дуже багато квартир.

Нагадаємо, підозру М'ялику оголосили наприкінці березня. За даними правоохоронців, він займався підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи.

Читайте також

Довідка: 42-річний Віктор М`ялик у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 155 округу (Рівненська область) як безпартійний самовисуванець. Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

У 2014 році балотувався до Верховної Ради за тим же округом як безпартійний самовисуванець. У 7 скликанні Верховної Ради був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Олега Осуховського.

До обрання народним депутатом був фінансовим директором ТОВ "МДС-буд". У 2017 році став власником компанії "МД плюс". Займається будівництвом житлової нерухомості. Також є співзасновником та керівником низки ОСББ.

Закінчив Міжнародний науково-технічний університет ім.Ю.Бугая за спеціальністю “правознавство” та Володимирецьке ПТУ №29 за фахом “будівельний столяр, тесля”.

1