Немає необхідної техніки: Киргизстан відмовиться від вакцини Pfizer

В країні немає потрібних холодильників
Немає необхідної техніки: Киргизстан відмовиться від вакцини Pfizer
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech Фото: NHEE News

Міністр охорони здоров’я Киргизстану Алимкадир Бейшеналієв заявив, що вони відмовляться від вакцини проти коронавірусу компанії Pfizer з технічних причин.

Про це він заявив у вівторок в Бішкеку під час виступу в ефірі "Бірінчі радіо", передає місцеве агентство 24.kg.

Нам було запропонована американська вакцина Pfizer, яка повинна зберігатися при температурі мінус 70 градусів. У нас немає таких холодильників, кожен з яких коштує 4 тис. доларів. У бюджеті таких грошей немає, і ми змушені відмовитися, — заявив він.

За його словами, щоб зберігати вакцини Pfizer республіці потрібно було б закупити обладнання на 2 млн доларів. Як запевнив Бейшеналієв, Киргизстан в рамках програми COVAX повинен був безкоштовно отримати більш 1 млн доз вакцини, виробленої компанією Pfizer. Вже скоро Бішкек збирається подати ще одну заявку на отримання препарату від коронавірусу з більш прийнятними умовами зберігання.

Читайте також

Міністр також заявив, що республіка продовжує переговори з Росією про постачання в республіку вакцини "Супутник V", яка може зберігатися при температурі від мінус 2 до мінус 18 градусів за Цельсієм, і киргизька сторона має необхідне обладнання.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

Вакцинація  буде здійснюватися шляхом мобільних бригад. Вони зможуть щепити близько 800 тисяч осіб на місяць.

Тим часом в Україні правоохоронці проводять перевірку "VIP-вакцинації".

Читайте більше у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1