Нетаньяху може стати посередником при переговорах Зеленського та Путіна

Посередництво прем'єр-міністра Ізраїлю допоможе президентам України та Росії зустрітися
Головне
Нетаньяху може стати посередником при переговорах Зеленського та Путіна
Біньямін Нетаньяху Фото: @netanyahu у Твіттері
23 Квітня 2021, 15:07
читать на русском

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху висловив бажання допомогти президентам України та Росії провести зустріч.

Про це телеканалу i24News сказав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

За словами посла, Нетаньяху може виступити посередником при переговорах Зеленського та Путіна. Корнійчук зауважив, що така пропозиція прозвучала від України.

Про що ми вже попросили ізраїльського прем'єр-міністра - стати можливим посередником в цьому сценарії. Тому що, очевидно, що у нього хороші відносини з Путіним і Зеленським. І я радий сказати, що прем'єр-міністр не сказав "ні". Він сказав, що постарається, - розповів Корнійчук.

За словами посла, посередництво Нетаньяху може допомогти президентам України та Росії зустрітися.

Читайте також


Контекст. У квітні в Офісі президента України повідомили, що Зеленський досі не зміг поговорити зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, щоб обговорити ескалацію конфлікту на сході України, попри подання відповідного запиту.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не бачив такого прохання про переговори "останніми днями" і не знає про те, що він нещодавно був надісланий.

Вночі 20 квітня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ескалації військового конфлікту з Росією і запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі, де йде війна.

У Кремлі відповіли на пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі. Спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що президент РФ знає про цю пропозицію і що для зустрічі Путіна і Зеленського потрібні передумови, яких президент РФ поки що не бачить.

22 квітня Путін заявив, що готовий прийняти Зеленського в Москві в будь-який зручний час, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини.

1