Офіс Зеленського ініціював розмову з Путіним, але не отримав відповіді - Мендель

Президент прагне отримати відповідь на стягування військ Росії до кордонів з Україною
Офіс Зеленського ініціював розмову з Путіним, але не отримав відповіді - Мендель
Юлія Мендель Фото: Фейсбук
12 Квітня 2021, 13:02
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський досі не зміг поговорити зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, щоб обговорити ескалацію конфлікту на сході України, попри подання відповідного запиту.

Про це, як повідомляє Reuters, заявила прессекретарка президента Юлія Мендель.

Адміністрація президента, звичайно, подала запит не розмову з Володимиром Путіним. Ми ще не отримали відповіді і дуже сподіваємось, що це не відмова від діалогу - сказала Мендель.

Читайте також

Видання повідомляє, що прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не бачив такого прохання про переговори "останніми днями" і не знає про те, що він нещодавно був надісланий.

На запитання, чи має Путін щось сказати Зеленському, Пєсков сказав, що він сподівається, що те, що він називає "політичною мудрістю", переможе в Києві, коли мова зайде про деескалацію та уникнення потенційної війни.

Мендель заявила, що Росія сформувала понад 40 000 військових на східному кордоні України та понад 40 000 військових у Криму.

Зеленський має вирушити до Парижа для переговорів щодо нарощування російських військ та ескалації конфлікту на Донбасі, додала вона.

За її словами, зустріч Зеленського з президентом Франції Еммануелем Макроном очікується до кінця цього тижня.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

У Росії заявляють, що Кремль збільшує концентрацію військ та техніки поблизу українського кордону, оскільки РФ вважає Україну "вибухонебезпечним регіоном".

Держави-учасниці засідання ОБСЄ засудили дії Росії та запропонували їй пояснити, коли вона планує завершити навчання та повернути війська на місце постійної дислокації.

Читайте також наш матеріал: Що робити, якщо завтра наступ: аналіз загострення російсько-української війни

1