Меркель поспілкувалася із Путіним: згадали про війну на Донбасі

Президент Росії хоче правового оформлення особливого статусу Донбасу
Важливо
Меркель поспілкувалася із Путіним: згадали про війну на Донбасі
Прапор Росії
8 Квітня 2021, 17:06
читать на русском

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила пресслужба Кремля, також про це заявив уряд Німеччини.

У телефонній розмові з президентом Володимиром Путіним канцлер Німеччини Ангела Меркель зажадала, щоб Росія припинила недавнє нарощування військової потужності в районі східної України, йдеться в заяві уряду Німеччини в четвер.

Зокрема, мова йшла про посилення російської військової присутності в околицях Східної України, - йдеться в заяві німецького уряду. Канцлер зажадала розгорнути це нарощування, щоб знизити ескалацію ситуації.

При обміні думками з питань врегулювання внутрішньоукраїнської кризи президент Росії і канцлер ФРН висловили стурбованість у зв'язку з ескалацією напруженості на південному сході України, зазначається у повідомленні Кремля.

Читайте також

Пресслужба російського президента пише, що у розмові була "підкреслена необхідність неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, перш за все по налагодженню прямого діалогу з Донецьком і Луганськом і правового оформлення особливого статусу Донбасу".

Путін поскаржився Меркель, що Київ "цілеспрямовано загострює ситуацію на лінії зіткнення на Донбасі".

Пресслужба канцлера Німеччини поки що не оприлюднила офіційного повідомлення про розмову та про її суть.


Контекст. 30 березня відбулася відеоконференція, у якій взяли участь канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон та президент Росії Володимир Путін. Під час розмови лідери Німеччини та Франції нагадали Путіну про необхідність припинення війни на Донбасі.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир'я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією