У США стурбовані ескалацією на сході України 

Пентагон занепокоєний присутністю військ Росії на кордоні з Україною
Головне
У США стурбовані ескалацією на сході України 
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
1 Квітня 2021, 09:01
читать на русском

Сполучені Штати висловили занепокоєння у зв’язку з порушенням окупантами режиму припинення вогню на сході України.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі, передає Укрінформ.

Кірбі зазначив, що у Пентагоні також занепокоєні посиленою присутністю військ Росії на кордоні з Україною.

Ми стурбовані останньою ескалацією російської агресії на сході України, у тому числі порушенням режиму припинення вогню, - підкреслив офіційний представник оборонного відомства США.

Читайте також

Кірбі нагадав, що це призвело до загибелі чотирьох українських військових 26 березня. І прямо звинуватив у посиленні агресії Росію, вказавши, що "дестабілізуючі дії РФ підривають зусилля з деескалації".

У Пентагоні зазначають, що Америка поінформована про доповіді українських військових щодо пересування російських військ у напрямку кордону з Україною. Він запевнив, що Пентагон обговорює із союзниками по НАТО питання, пов'язані з ескалацією ситуації, порушенням режиму припинення вогню, а також зростанням напруження в регіоні.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

1