Зеленський не поїде до Москви на переговори з Путіним - Кравчук

Кравчук вважає, що зустріч президентів Росії та України можлива лише на нейтральній території
Важливо
Зеленський не поїде до Москви на переговори з Путіним - Кравчук
Леонід Кравчук Фото: Фейсбук-сторінка політика
23 Квітня 2021, 14:07
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський не поїде на територію країни-агресора на зустріч з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук сказав в етері "4 каналу".

Якщо у Путіна виникає ідея переговорів глобального масштабу щодо відносин Росії і України, то це може бути тільки нейтральна країна. Ну скажімо Фінляндія чи Швейцарія, але ні в якому разі це не може бути Росія - агресор, окупант України. Ні в якому разі, - сказав Кравчук.

На його думку, зустріч Путіна та Зеленського була б можлива на нейтральній території.

Якщо говорити про двосторонні відносини, то повинна бути інша нейтральна країна. Ні в якому разі це не може бути Росія, Білорусь, - сказав він.

На його думку, коли країна, яка веде війну проти України, запрошує її главу зустрітися в Москві, виглядає як бажання Росії, аби їй вклонилися.

Кравчук нагадав, що Зеленський пропонував Путіну зустрітися на Донбасі, зокрема на окупованих територіях.

Зеленський не сказав, що потрібно зустрітися на Донбасі, який знаходиться під контролем України. Він сказав - в будь-якій точці Донбасу. Тобто це може бути і в Донецьку, і в Луганську або в інших містах, підпорядкованих ОРДЛО. Але Путін не захотів, - сказав політик.

Читайте також


Контекст. У квітні в Офісі президента України повідомили, що Зеленський досі не зміг поговорити зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, щоб обговорити ескалацію конфлікту на сході України, попри подання відповідного запиту.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не бачив такого прохання про переговори "останніми днями" і не знає про те, що він нещодавно був надісланий.

Вночі 20 квітня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ескалації військового конфлікту з Росією і запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі, де йде війна.

У Кремлі відповіли на пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі. Спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що президент РФ знає про цю пропозицію і що для зустрічі Путіна і Зеленського потрібні передумови, яких президент РФ поки що не бачить.

22 квітня Путін заявив, що готовий прийняти Зеленського в Москві в будь-який зручний час, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини.