Зеленський і Нетаньягу обговорили визнання "зелених паспортів"

Також Ізраїль обіцяє сприяти у пришвидшенні постачання вакцин в Україну
Зеленський і Нетаньягу обговорили визнання "зелених паспортів"
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
12 Березня 2021, 20:31
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський телефоном поговорив з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Особливу увагу під час розмови приділили протидії поширенню COVID-19. Зеленський (досьє Володимира Зеленського) відзначив суттєвий прогрес, досягнутий урядом Ізраїлю у вакцинації населення країни, та наголосив на важливості забезпечення рівного доступу до сертифікованих вакцин.

Дякую вам за допомогу, за готовність сприяти у пришвидшенні постачання вакцин, – сказав президент.

Читайте також

Сторони наголосили на зацікавленості в ініціативі взаємного визнання сертифікатів про щеплення – "зелених паспортів" – з метою відновлення туристичних потоків та регулярного авіасполучення між Україною та Ізраїлем.

"Зелені паспорти" відкривають можливість для мандрівок між Україною та Ізраїлем, – зазначив Зеленський.

Своєю чергою Нетаньягу наголосив, що взаємне визнання "зелених паспортів" буде корисним для економік обох країн.


Контекст. Минулого тижня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що в країні покінчили з коронавірусом завдяки швидкій та ефективній вакцинації населення. Тому Ізраїль став першою країною, яка поклала кінець пандемії. Відповідно, в країні поступово відновлює роботу і аеропорт Бен-Гуріон. Уряд Ізраїля включив Київ до переліку міст, до яких дозволено здійснювати авіарейси, тому українці, які хочуть повернутися додому, зможуть це зробити.

Детальніше про життя в Ізраїлі під час та після карантину та про вакцинацію, яку вважають найефективнішою в світі читайте в ексклюзивному матеріалі Парламент.UA: Люди погладшали і не хочуть працювати: як нині живе Ізраїль, який офіційно подолав пандемію.

1