Незаконно вивозили призовників за кордон: СБУ затримала зловмисників у трьох регіонах (фото)

Вартість їхніх "послуг" коливалася від 4 до понад 15 тисяч доларів
Незаконно вивозили призовників за кордон: СБУ затримала зловмисників у трьох регіонах (фото)
СБУ Фото: https://t.me/SBUkr/4248
2 Серпня 2022, 14:47
читать на русском

У Києві, Миколаєві та Львові СБУ затримала зловмисників, які організували "схеми" вивозу призовників за кордон під час війни.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

СБУ викрила ділків, які вивозили за кордон призовників: ліквідовано "схеми" у Києві, Миколаєві та Львові. Вартість їхніх "послуг" коливалася від 4 до понад 15 тис. доларів, залежно від регіону та від ступеня ризику для "замовника", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що на Миколаївщині організатором "схеми" виявився місцевий мешканець. За свої "послуги" він брат шість тисяч доларів. СБУ також затримала "групу супроводу", яка повинна була забезпечити безперешкодний перетин кордону.

У Києві викрили колишнього помічника нардепа від забороненої ОПЗЖ. Він, будучи працівником одного з медзакладів, задіяв "адмінресурс" для виготовлення документів, що звільняють військовозобов’язаних від служби. Його "послуги" коштували 15,2 тисячі доларів.

Своєю чергою у Львові місцевий житель виготовляв підроблені документи, які засвідчували непридатність до військової служби за чотири тисячі доларів. Проте він не встиг виготовити жодної фальшивки завдяки реагуванню СБУ.

Нагадаємо, Львівська обласна прокуратура затримала місцевого жителя, який продавав за сім тисяч доларів довідки чоловікам для незаконно виїзду з України під час воєнного стану.

Читайте також