Німеччина, Швеція і Польща вислали з країн російських дипломатів

Таким чином у Європі відповіли на дії Росії, яка минулого тижня оголосила персонами нон грата дипломатів з цих країн
Німеччина, Швеція і Польща вислали з країн російських дипломатів
Прапори Швеції і Росії (Фото: ТСН)
8 Лютого 2021, 19:05
читать на русском

Німеччина, Швеція і Польща офіційно висилають з країн російських дипломатів у відповідь на те, що Росія оголосила послів цих країн персонами нон грата за участь в акціях на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Про це у Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Сьогодні ввечері посольствам Росії в Німеччині, Швеції та Польщі повідомлять, що по одному російському дипломату в кожній з цих країн оголосять персоною нон грата як скоординовану відповідь на висилку в п'ятницю, - зазначив журналіст.

Уже відомо, що Швеція офіційно висилає російського дипломата.

Ми повідомили російському послу, що співробітника російського посольства просять покинути Швецію. Це чітка відповідь на неприйнятне рішення про висилку шведського дипломата, який лише виконував свої обов'язки, - зазначила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Такі ж заходи вжили Польща та Німеччина. Зокрема, буде вислано співробітника російського консульства в Познані, а також дипломата з посольства Росії в Берліні.

Читайте також

Нагадаємо, 17 січня Навальний повернувся до Росії після тривалого лікування у Німеччині. Його арештували просто в аеропорту.

Наступного дня його команда опублікувала фільм-розслідування про "палац Путіна". Він швидко набрав понад 60 млн переглядів на YouTube.

18 січня суд у Хімках прямо у відділі поліції управління МВС обрав запобіжний захід Навальному - його арештували на 30 діб.

Другого лютого Сімоновський суд Москви на виїзному засіданні в Московському міському суді вирішив замінити російському опозиціонеру Олексію Навальному умовний термін у "справі Ів Роше" на реальний. Йому присудили 3,5 роки в'язниці.

1