Жодних змін не буде: Євросоюз відреагував на конфлікт між Україною та Угорщиною

Єдине, що може зробити ЄС, це закликати обидві сторони до врегулювання конфлікту
Жодних змін не буде: Євросоюз відреагував на конфлікт між Україною та Угорщиною
Прапор ЄС Фото: Уніан
27 Жовтня 2020, 17:12
читать на русском

Європейський Союз заявив, що не планує змінювати свою позицію щодо України через непорозуміння між Україною та Угорщиною, яке відбулося через втручання у вибори на Закарпатті угорських високопосадовців.

Про це 27 жовтня на брифінгу в Брюсселі заявив речник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Петер Стано, передає Європейська правда.

Як повідомляє Стано, єдине, що може зробити Євросоюз, це закликати обидві сторони до врегулювання конфлікту, базуючись на цінностях ЄС та принципах добросусідських відносин.

Жодних змін у політиці ЄС щодо України немає, хто б що не говорив. У нас є угода про асоціацію, яка є найбільш амбітною серед усіх наших партнерів, і ми, як ЄС, сповнені рішучості продовжувати цю дуже тісну співпрацю з Україною, щоб максимально наблизити її до ЄС, - сказав речник ЄС.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією у день виборів, 25 жовтня, на Закарпатті.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами і нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відреагував на заборону на в'їзд двом угорським чиновникам через втручання в місцевих виборах і назвав це рішення "жалюгідним" і "безглуздим".

1