Нова президентка Молдови вирішила відправити уряд у відставку

Санду також хоче провести дострокові вибори парламенту
Нова президентка Молдови вирішила відправити уряд у відставку
Майя Санду Фото: Фейбсук
30 Листопада 2020, 15:43
читать на русском

Обраний президент Молдавії Майя Санду вважає, що уряд країни має піти у відставку. Також вона заявила, що необхідно в найкоротші терміни провести дострокові вибори парламенту.

На минулих виборах виборці голосували не тільки проти чинного президента Ігоря Додона, а й проти методів його правління, проти його команди, проти уряду Іона Кику. Це ясний сигнал, що уряд повинен піти, - сказала Санду на пресконференціі.

Разом з тим вона підкреслила, що перед відходом уряд повинен завершити ряд справ, які пов'язані з прийняттям державного бюджету, боротьбою з пандемією та економічною кризою.

Читайте також

Санду також заявила, що необхідно в найкоротші терміни провести дострокові вибори парламенту.

Я вважаю, що нинішній парламент повинен бути розпущений якомога швидше. У парламентських партій немає ніяких виправдань, щоб відтягувати цей процес, - сказала Санду.

Нагадаємо, 15 листопада у Молдові відбувся другий тур виборів президента. Переможцем виборів стала Майя Санду.

20 листопада Центрвиборчком Молдови оголосив Майю Санду переможцем президентських виборів.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) вже привітав Майю Санду з перемогою. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що відомство вже працює над організацією офіційного візиту в Україну новообраного президента Молдови.

Читайте також наш матеріал -  "Молдова обрала жінку президентом: чому це добре для України"