Нові випадки зараження коронавірусом норок виявили в Європі

Джерелом вірусу міг бути працівник норкової ферми
Нові випадки зараження коронавірусом норок виявили в Європі
Норкова ферма (фото: скрін)
27 Листопада 2020, 14:07
читать на русском

На фермі у Йонавському районі Литви виявили випадки інфікування норок коронавірусом.

Ветеринарне агентство Литви заявило, що десятки хутрових звірів вже знищені. Всього на фермі у 100 кілометрах від Вільнюса міститься 60 тисяч норок, повідомляє Deutsche Welle.

Після раптової загибелі 169 норок і дослідження їх зразків було підтверджено, що тварини були інфіковані COVID-19, - йдеться в повідомленні Державної продовольчої та ветеринарної служби країни.

Глава служби сказав, що джерелом вірусу, можливо, був працівник норкової ферми у центральному Йонавському районі Литви, у якого був позитивний результат тесту на коронавірус.

Повідомляється, що всі, хто знаходився з ним в контакті, зараз на самоізоляції.

Читайте також

Нагадаємо, першою країною в Європі, на території якої у норок знайшли мутацію COVID-19, стала Данія.

Уряд Данії ухвалив рішення про знищення всіх норок на фермах для запобігання поширенню мутованого COVID-19.

Пізніше Управління ветеринарії та харчових продуктів Данії повідомило, що всі норки, заражені новим коронавірусів, знищені.

Влада Данії вже визнала помилковим наказ про вбивство всіх норок в країні. Через цю ситуацію міністр сільського господарства Могенс Єнсен повідомив, що йде у відставку.

Згодом влада країни заявила, що завдяки знищенню всіх норок в семи муніципалітетах на півночі вдалося викорінити мутований коронавірус.

Згодом на норковій фермі у Франції виявили вогнище захворювання на коронавірус. За рішенням влади, для ліквідації вогнища і мінімізації ризиків утвердять рішучі заходи.

А 24 листопада перші випадки коронавірусної інфекції у тварин зафіксували у Польщі.

1