Новий штам COVID-19 може з'явитися в Україні - Радуцький

Щоденно в Україні реєструють до семи тисяч нових хворих
Важливо
Новий штам COVID-19 може з'явитися в Україні - Радуцький
Хворі на коронавірус в лікарні Фото: Міністерства охорони здоров’я України
12 Травня 2022, 10:44
читать на русском

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький вважає, що в Україні з'явиться новий штам COVID-19, який нині прогресує в Китаї.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

На жаль, ми не подолали ковід. На жаль, люди хворіють. Ті, хто звертається по тестування… Іноді до шести, семи тисяч на добу ми виявляємо нових випадків ковіду. На жаль. Ми сьогодні бачимо дуже погані новини з Китайської Республіки, де сьогодні новий штам вже вирує. І дивлячись на те, що як раніше, як після Китаю цей штам з’являвся в Європі, маємо розуміти, що до нас він теж прийде, - сказав Михайло Радуцький.

Він зазначив, що нині українці масово хворіють через те, що "багато людей на фронті, багато людей на окупованих територіях, і вони зараз не мають можливості тестуватися".

Радуцький додав, що в Україні є ліки прямої дії від коронавірусу.

Так, це нові ліки Pfizer, міністр Ляшко казав, що вони є в Україні. "Ремдесивір" і все інше. Тому сьогодні нашим лікарям легше, ніж два роки тому, боротися з цим недугом. Але я б все ж таки не забував про правила соціальної дистанції. Я розумію, що маски сьогодні це вже не дуже реально, але хоча б соціальна дистанція, обробка рук, це нікому не завадить. І не тільки від ковіду. Ковід, на жаль, ми не перемогли, хоча б дуже хотілося, - пояснив він.

Нагадаємо, в Україні спостерігають зменшення кількості смертей від COVID-19.

Читайте також

1