Новий штам коронавірусу з 32 мутаціями виявили вчені

У світі зареєстровано поки лише 10 випадків зараження B.1.1.529
Новий штам коронавірусу з 32 мутаціями виявили вчені
Фахівці в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
26 Листопада 2021, 03:23
читать на русском

Вчені у Великій Британії заявили, що виявили новий варіант коронавірусу B.1.1.529, який має 32 мутації у S-білку.

Наразі у світі зареєстровано поки лише 10 випадків зараження цим штамом, пише Daily Mail. Заражених цим штамом виявили у трьох країнах.

Тільки 10 випадків у трьох країнах були підтверджені геномним секвенуванням, але цей варіант викликав серйозну заклопотаність у вірусологів, оскільки деякі мутації допомагають вірусу обходити антитіла, зводячи нанівець ефективність вакцин, - йдеться у публікації.

Вчені кажуть, що перші випадки цього варіанта ковіду були зареєстровані в африканській Ботсвані 11 листопада, ще шість підтверджено у Південній Африці та один у Гонконгу у 36-річного місцевого жителя - він мав негативний результат ПЛР-тесту перед вильотом до ПАР, де перебував з 22 жовтня по 11 листопада. Після повернення до Гонконгу у чоловіка виявили новий варіант коронавірусу, пише The Guardian.

За даними фахівців, варіант, названий британськими вченими B.1.1.529, має 32 мутації у S-білку. Ці мутації можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини та швидко розмножуватися, блокуючи імунні клітини.

Нагадаємо, у вересні новий штам коронавірусу "йота" вперше виявили в Японії. А у серпні в США вчені заявили, що знайшли новий штам коронавірусу "Йота" у Нью-Йорку. Вони заявили й також про високу смертність від нього.

Читайте також

1