Новий вид птахів виявили на Хортиці

Цей птах родини качкових в Україні має статус рідкісного залітного виду
Новий вид птахів виявили на Хортиці
Хортиця (фото: facebook.com/n.z.hortica)
22 Січня 2021, 04:07
читать на русском

У Запоріжжі на території Національного заповідника "Хортиця" виявили новий вид птахів, який називається синьга.

Про це повідомив науковий співробітник сектору охорони природи Національного заповідника "Хортиця" Сергій Козодавов у Facebook.

Науковець зазначив, що він проводить традиційні зимові обліки водоплавних птахів в нижньому б'єфі Дніпровської ГЕС.

Читайте також

20 січня 2021 р. зареєстровано новий вид птахів для території Національного заповідника "Хортиця" - синьга. Цей птах родини качкових в Україні має статус рідкісного залітного виду, - написав вын.

За його словами, з 2002 р. щорічно реєструється на зимівлі в гирлі Дніпро-Бузького лиману та в р-ні Кінбурнської стрілки і о. Березань. В районі о. Хортиця достовірно підтверджена вперше.

Також унікальним для о. Хортиця є реєстрація на зимівлі 11 особин рідкісного птаха - баклана малого. Він занесений до Червоної книги України, раніше лише кілька разів реєструвався на території заповідника у кількості одної чи двох особин. Також науковий співробітник розповів про зустріч з п'ятьма особинами лебедя-кликуна, самки широконіски.

Нагадаємо, що археологічна експедиція Національного заповідника "Хортиця" знайшла на території острова унікальне поховання скіфського воїна, якого близько 2500 років.

1